Akupunktur

Akupunktur kan hjælpe dig med graviditetsgener, smerter, at modne kroppen til fødsel eller hjælpe dit ufødte barn med at vende sig og trænge ned i bækkenet.

Akupunktur hos Familiejordemoder

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetode, hvor tynde nåle indstikkes i forskellige punkter, der aktivere kroppens egne helbredende kræfter. Akupunktur hjælper kroppen med at komme i balance og der er god evidens for at akupunktur har gavnlig effekt under fødslen og er effektivt mod smerter.

Akupunktur i graviditeten

Akupunktur kan bruges mod en lang række af graviditetsgener, såsom

  • Graviditetskvalme
  • Smerter og bækkenløsning
  • Søvnbesvær
  • Åreknuder og hæmorider
  • Væskehævelser
  • Karpaltunnelsyndrom
  • Vending af barn fra sædeleje m.v.

Men akupunktur kan også bruges fødselsmodnende til at klargøre og forberede kroppen på fødslen og understøtte livmoderens arbejde. Læs mere.

Akupunktur efter fødslen

Efter fødslen bruges akupunkturen b.la. til at genskabe balance, give styrke og energi. Her kan jeg anbefale en motherwarming med moxa på 4-5. dag.

Derudover bruges akupunkturen ved ammerproblematikker, hvor behandlingen eks. kan afhjælpe brystbetændelse, for langsom eller for hurtigt mælkenedløb m.v. Derudover kan der suppleres med akupressur og zoneterapi til barnet ved eks. mavekneb og uro.

Har du født ved kejsersnit kan akupunkturen b.la. hjælpe med ophelingen, smerter og gendannelse af flow omkring arvævet. Book en tid til arvævsbehandling.

Priser

Akupunktur

35 minutterKr. 350,-

Akupunktur første behandling

60 minutterKr. 600,-

Jordemoderkonsultation

inkl. akupunktur
60 minutterKr. 600,-*

Jordemoderkonsultation

inkl. akupunktur
40 minutterKr. 400,-*
*Sygeforsikring danmark giver op til 50% i tilskud, dog maksimalt 300 kr.

Som privat jordemoder tilbyder jeg en bred række af jordemoderfaglige ydelser med fokus på dig og din familie

Moxa

Moxa er kort sagt varmebehandling med kinesisk bynke på akupunkturpunktet, fremfor eller sammen med en nål. Moxa afgiver varmestråling der ligger indenfor det terapeutiske infrarøde spektrum. Det er en meget blid måde at stimulere akupunkturpunkterne på.

Moxa bruger jeg oftest i barselsperioden, eksempelvis til en styrkende motherwarming, og til behandling af eks. kejsersnitsar, men moxa kan også bruges i forbindelse med vending af et barn i sædeleje.

Det siger familierne om Jane