Hæleblodprøve-PKU

Screening for medfødte sygdomme. Familiejordemoder tager hæleblodprøven hjemme hos jer, så I får fred og ro til at lære jeres barn at kende.

Hæleblodprøve (PKU) af Familiejordemoder

Hvad er en PKU-prøve?

PKU prøven tages for at screene nyfødte for 18 forskellige medfødte sygdomme. Prøven analyseres hos statens seruminstitut.

Du kan læse mere om de forskellige sygdomme her.

Hvordan tages PKU?

Hæleblodprøven-PKU er en blodprøve der tages fra barnets hæl når det er mellem to og tre døgn gammel. Barnet får et lille prik i hælen, hvorefter bloddråber dryppes på et filterpapir, hvor fem små cirkler skal fyldes med blod.

Få ro på som familie

De første dage efter fødslen er kritiske i forholde til amningen og tilknytningen mellem jer og jeres lille nye familiemedlem. Det er desuden yderst vigtigt at mor har tid og ro til at komme sig og restituere efter fødslen.

Derfor kan det være en god ide at få taget PKU i hjemmet.

Priser

Hæleblodprøve-PKU


Ekskl. kørsel
40 minutterKr. 400,-*
Hæleblodprøven er inkluderet når du booker barselspakken eller ammevejledning i hjemmet.
* Sygeforsikring danmark giver 50% i tilskud

Som privat jordemoder tilbyder jeg en bred række af jordemoderfaglige ydelser med fokus på dig og din familie

Sådan bestiller du tid til hæleblodprøven

Da prøven skal tages indenfor et 24 timers vindue, når dit barn er mellem 48 og 72 timer gammelt, og du (sandsynligvis) endnu ikke kender dit barns fødselsdato, kan prøven ikke bookes på forhånd i online bookingsystemet.

For at booke akut skal du ringe eller sende en sms ellers kan du lave en forhåndsaftale om, at få taget PKU i hjemmet efter fødslen, så sender du mig blot en mail med jeres kontaktoplysninger samt terminsdato. Når i så kender jeres barns fødselsdato og fødselstidspunkt, så sender I mig blot en sms, med denne information, og så kontakter jeg jer og aftaler tidspunkt for prøvetagningen.

Når I får taget PKU i hjemmet vil i ca. 10 dage efter fødslen få tilbudt hørescreening på Sygehuset. I får derfor stadig de samme tests af jeres barn som ellers, men skal ikke ud af døren med jeres lille ny før godt en uge efter fødslen. I kan bare nyde at være hjemme i hinandens selvskab.

Pris: 350,- ekskl. kørsel.

Det siger familierne om Jane